Жебрівський проінспектував будівництво газопроводу для Авдіївки

Вранці голова області побував на місці будівництва газопроводу і запевняє, що роботи ведуться повним ходом. "Працюють зварювальники підрядника і облгазу. Траншеї риють три екскаватора і бара - дякувати військовим, допомагають технікою. По трубі: вже зварили 8774 метри, з четверга почнуть укладання та випробування. 
Вже приступили до так званих "проколів"під дорогою, яку буде перетинати газопровід", - написав Жебрівський в соцмережі. За його словами, скоро почнеться укладання фундаменту газорозподільної станції, з понеділка вже буде монтуватися обладнання ГРП. "Графіку робіт всі задіяні на будівництві дотримуються неухильно. Авдіївка та навколишні села повинні якомога швидше отримати газ", - зазначив голова Донецької ОДА. 
Тим часом жителі Авдіївки змушені обігріватися електроприладами і готувати на електроплитах. 7 червня в результаті бойових дій було пошкоджено газопровід - відвід від магістрального газопроводу до ГРС Авдіївка. В результаті без газопостачання залишилося близько 20 тис. мешканців області і соціальна інфраструктура. Дану ситуацію класифікували як надзвичайну техногенного характеру. 
Роботи будівництва газопроводу високого тиску до Авдіївки стартували тільки 18 серпня. Загальна довжина трубопроводу по проекту складе 14,124 км. Вартість проекту - 58 млн грн, половину заплатив Авдіївський коксохім, половина коштів виділена з обласного бюджету.